Leiding


Centrumleider Mirte/Flora: Katelijne Coppejans

Diensthoofd thuiszorg/centrumleider: Tine Rommel

Directie: Inge Bisschop

Team gastvrouwen: Anniek, Martine, Martine, Ria, Sandra, Sofie

en vele helpende handen van vrijwilligers


Ons team heet je van harte welkom!




OPENINGSUREN en CONTACT LDC Mirte én Flora


Onthaal: van 10.00 u tot 17.00 u (elke werkdag)

iedereen is welkom en kan eens binnenlopen voor een gezellige babbel, informatie over de activiteiten van het dienstencentrum, sociaal juridisch advies, gezondheidsadvies ...

Cafetaria: van 10.00 u tot 17.00 u (Mirte), tot 16.30 u (Flora) (elke werkdag)

met TV, radio, dagelijkse krant, kans tot het leggen van een kaartje, scrabble, schaken, dammen, gezellig samenzijn ...

Restaurant: van 11.45 u tot 13.15 u

Inschrijving middagmaal


Reservatie voor 13u vandaag om overmorgen te komen eten d.w.z. minstens twee dagen op voorhand a.u.b.

Tel.: 050/831737 (Mirte) of 050/658545 (Flora) E-mail: ldcgastvr.mariawende@curando.be of katelijne.coppejans@curando.be

maandag 22 maart 2010

Een tip voor de fietsliefhebbers ...

Met behulp van een website is het mogelijk om zelf een fietsroute te plannen met de bestaande fietsknooppunten in Vlaanderen en een groot deel van Nederland. Als je deze uitleg wilt gebruiken, kan je best de linken in de uitleg aanklikken en de route en het overzichtje voor op het fietsstuur in een afzonderlijk scherm plannen. Zo kan je van deze uitleg naar de route of het plannetje overschakelen en terug (met de pijltjes naar links of naar rechts in de linkerbovenhoek van je scherm). Of nog beter: terwijl het pijltje op de link staat, rechtermuisknop indrukken en klikken op "Openen in een nieuw venster". Ga naar fietsnet, op een nieuw scherm Als voorbeeld gaan we een korte route plannen in groot-Beernem. Op dit overzichtskaartje vul je bij "Zoek op plaatsnaam" Beernem in en klik op "Zoek". Met wat geduld verschijnt Beernem centraal op het kaartje. Je kan in- of uitzoomen op het kaartje door op de + of - in de linkerbovenhoek van het kaartje te drukken of door gebruik te maken van het wieltje van je computermuis. Je kan het kaartje verschuiven door met het pijltje op het kaartje te staan en te verslepen met ingedrukte linkertoets van de muis. We starten onze route bij knooppunt 91 (aanklikken op het kaartje) en dan klikken we op het kaartje achtereenvolgens op de knooppunten 89 - 90 - 94 - 95 - 93 - 96 - 99 - 88 en terug 91. De route wordt getekend. Rechts op het scherm zie je de volledige wegbeschrijving met de naam van de bijhorende fietsknooppuntenkaart (Brugse Ommeland) en een benadering voor de lengte van de route. Door bovenaan in het kaartje op "Satelliet" te drukken, krijg je een satellietbeeld, zodat je beter ziet of je door een stedelijk of landelijk gebied zult fietsen. Je herkent ook bossen, grote waterlopen of meren. Door op "Beide" te drukken, krijg je zowel een satellietbeeld als een aanduiding voor de belangrijkste straatnamen.
Door op "Print de wegbeschrijving" (rechts op het scherm) te drukken, krijg je een overzicht van de achtereenvolgende knooppunten. Door "Toon aantal kilometers tussen de knooppunten" aan te vinken, krijg je een benadering voor de onderlinge afstand tussen de knooppunten en de totale lengte van de route tot aan de verschillende knooppunten.
Je kan door 'Voeg overzichtskaart toe' aan te klikken, krijg je een kaartje van de uitgestippelde route.
Door op 'Print knooppuntenstrook' aan te klikken, kan je een uitprint maken van de opeenvolgende knooppunten, afstand en kaartje.
Door te kiezen voor 'Download Knooppunterblad' kan je een lijstje downloaden dat in een houder (een Knooppunter) op je fietsstuur kan geplaatst worden.
Voor meer informatie: http://www.knooppunter.com/
Vele aangename fietstochten toegewenst!